Gå til hovedindhold

Fjordland

Fjordland er landboforening og rådgivningsvirksomhed for landbruget i den vestlige del af Limfjorden.

Indhold

  Landbruget står klar med innovative løsninger, der kan gøre en mærkbar forskel for klimaet og den grønne omstilling.

  Niels Holger Nordendahl

  Fjordland deltager som landboforening og rådgivningsvirksomhed i Morsø Klimaråd, fordi landbruget står klar med innovative løsninger, der kan gøre en mærkbar forskel for klimaet og den grønne omstilling.

  En øget produktion af grøn biogas og anvendelse af pyrolyse er nogle af de klimavenlige teknologier, der på én gang kan integrere biomasse, Power-to-X, produktion af flydende brændstof samt biokul.

  Mange landmænd er indstillet på at tage lavbundsjord ud af produktionen for at hjælpe klimaet. Med hjælp fra Fjordlands udtagningskonsulenter, klare rammer for økonomien, smidigere lovgivning og godt samarbejde mellem alle aktører kan vi levere betydelige reduktioner.

  Landbruget er også klar til at anvende fodertilsætningsstoffer, der reducerer CO2e-udledningen, og producere mere danskdyrket protein fra græs, så snart den landbrugsaftale, som et bredt flertal i Folketinget vedtog i oktober 2021, kommer ud at arbejde i den virkelige verden.

  Fjordland er landboforening og rådgivningsvirksomhed for landbruget i den vestlige del af Limfjorden, hvor erhvervet fylder godt i landskabet.

  I Morsø Kommune er mere end 13 procent af arbejdsstyrken således beskæftiget med landbrug. Fjordland har langt størstedelen af landbrugene på Mors som medlemmer og kunder, som vi betjener med 230 medarbejdere, der er fordelt på centre i Thisted, Skive og Lemvig.

  Niels Holger Nordendahl, mælkeproducent på Mors og medlem af bestyrelsen for Fjordland, repræsenterer landbruget i Morsø Klimaråd sammen med landboforeningens politiske konsulent Erik Poulsen.